Tekort aan bikkels voor bietencampagne

Transporteurs en uitzendbureaus zijn naarstig op zoek naar chauffeurs voor de bietencampagne. Zo hoopt bijvoorbeeld Werff Talent uit Heerenveen via flyers bij tankstations nieuwe chauffeurs te vinden.

Het gebrek aan chauffeurs is in Nederland groot en geldt niet alleen voor de agrarische sector. Gooitske Hoekstra van het uitzendbureau Werff Talent heeft ieder jaar met dit tekort te maken.

'Het rijden tijdens de bietencampagne is een soort pendeldienst tussen de boer en de suikerfabriek. En daar zit wellicht niet genoeg uitdaging in voor een ervaren chauffeur. Aan de andere kant is de campagne juist voor jonge of onervaren chauffeurs een mooie kans om ervaring op te doen.'

Ook werk na de campagne

Beroepschauffeurs moeten tegenwoordig Code 95 bezitten. Het uitzendbureau helpt chauffeurs ook financieel bij het behalen van deze basiskwalificatie vakbekwaamheid, om ze zo snel mogelijk in te kunnen zetten. Met de actie 'Bikkels gezocht voor de Bietencampagne' hoopt Gooitske Hoekstra dat ze snel het tekort aan chauffeurs kan invullen.

'We hebben flyers liggen op locaties waar veel potentiële kandidaten komen. Daarnaast maken we filmpjes voor social media. En we willen duidelijk maken dat onze chauffeurs niet alleen werk hebben tot het einde van de bietencampagne. Want vorig jaar hebben we zo'n 80 procent van de bietenchauffeurs ook in de rest van het jaar aan het werk kunnen houden.'

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer