Start+bietencampagne+uitgesteld+tot+11+september
Nieuws
© Huisman Media

Start bietencampagne uitgesteld tot 11 september

De bietencampagne begint dit jaar een week later dan aanvankelijk gepland. Dat heeft Cosun/Suiker Unie besloten. Op 11 september gaan nu beide fabrieken van Suiker Unie van start.

Met de latere start komt Suiker Unie ook tegemoet aan de wens van veel telers om de bieten voor de vroege levering, iets later te kunnen oogsten. Vanwege de droogte is de opbrengst taxatie naar beneden bijgesteld. Aanvankelijk werd op ruim 92 ton bieten per hectare gerekend. Nu is dat met ruim 7 ton neerwaarts bijgesteld naar 85 ton per hectare.

Naast een latere start zal ook de campagne minder lang duren dan eerder was voorzien. De huidige planning is een campagneduur van circa 19 weken. Het einde van de campagne zal dan tussen 20 en 25 januari uitkomen. In de laatste week van augustus ontvangen de telers de definitieve campagneplanning.

De droogte heeft zijn tol al geëist, stelt Cosun/Suiker Unie. De huidige stand van de bieten laat extreme verschillen zien van minder dan 10 ton wortel tot meer dan 90 ton per hectare. De neerslag in de komende maand zal ook zeer bepalend zijn voor de hergroei van percelen met droogteschade.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer