Hetty Schreurs voorzitter Stichting Welzijn Paard

Jan Cees Vogelaar draagt deze maand zijn voorzitterschap van de Stichting Welzijn Paard over aan Hetty Schreurs.

Hetty+Schreurs+voorzitter+Stichting+Welzijn+Paard
© Pieter Stokkermans

Stichting Welzijn Paard is recent opgericht ter bevordering van het welzijn van paarden en de uitgifte van het Keurmerk Welzijn Paard. Tijdens Horse Event 2018 werd Keurmerk Paard en Welzijn gepresenteerd aan het publiek.

Hetty Schreurs is dierenarts en op dit moment werkzaam als afdelingshoofd Infectie Biologie bij Wageningen Bioveterinary Research en directeur van de Stichting Autoriteit Diergeneesmiddelen. Daarnaast was zij raadslid van de Raad voor Dieraangelegenheden en vanuit die functie betrokken bij de RDA zienswijze: Paardenmarkten in Nederland, Man en Paard noemen.

Hetty Schreurs
Hetty Schreurs © paarde en welzijn

Voorheen was zij onder andere ook werkzaam bij Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, Gezondheidsdienst voor Dieren en de Universitaire landbouwhuisdierenpraktijk.

Paardenmeisje

Hetty Schreurs ziet het voorzitterschap de Stichting Welzijn als een mooie manier om een bijdrage te leveren aan het verder verbeteren van paardenwelzijn. Van haar vijfde tot haar achttiende was Hetty paardenmeisje ‘avant la lettre’.

Zij heeft twee dochters die actief zijn in de paardensport. Zij vormt het bestuur van de Stichting samen met Olivier Smink (FNHB), Theo van der Meulen (KNHS) en Ralph van Venrooij (LTO).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer