Schouten wil maatlatstal voor paarden

Landbouwminister Carola Schouten heeft stichting Milieukeur gevraagd om te kijken naar een maatlat duurzame stalsystemen voor paarden. Hier zouden ook kuddesystemen onder kunnen vallen.

Schouten+wil+maatlatstal+voor+paarden
© Pieter Stokkermans

Dat opperde ze woensdagmiddag tijdens het Algemeen Overleg Paardenhouderij in Den Haag. Vanuit de Tweede Kamer is er veel kritiek omdat btw-technisch duurzame stallen, zoals het paddock paradise en de vrijloopstal, financieel minder aantrekkelijk zijn dan de minder diervriendelijke boxen.

Volgens Schouten zijn de btw-regels gebaseerd op Europese richtlijnen. Hier kan ze niet van afwijken. Daarom wil ze middels de maatlat duurzame veehouderij ondernemers met een duurzame stal fiscale voordelen bieden. Milieukeur is momenteel bezig met het ontwikkelen van die maatlat. Een commissie van deskundigen kan de eisen voor die maatlat opstellen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer