Vierhonderd+paarden+minder+op+Zuidlaardermarkt
Nieuws
© Arie Meijer

Vierhonderd paarden minder op Zuidlaardermarkt

Het Drentse dorp Zuidlaren was dinsdag het toneel van de 818-ste editie van de Zuidlaardermarkt. Daar waren vierhonderd minder paarden aanwezig dan vorig jaar.

Verschillende handelaren laten weten dat de handel stroef verloopt. Een beeld dat wordt bevestigd door de organisatie van de markt. Dit jaar zijn 1.354 paarden en 22 ezels aangevoerd. Dat zijn vierhonderd paarden minder dan vorig jaar.

De prijzen van de paarden zijn gestegen. Volgens burgemeester Marcel Thijsen van gemeente Tynaarlo, waar Zuidlaren onder valt, is de markt de afgelopen tien jaar professioneler geworden en is daarmee ook de kwaliteit omhoog gegaan. Voor kleine handelaren is het daardoor lastiger geworden om een plek op de markt te bemachtigen.

Zony

Een van de publiekstrekkers dit jaar is de zony (kruising tussen een pony en een zebra) van André van de Zouwen. De handelaar uit Purmerend zegt dat het een uniek exemplaar is. 'De moeder is een apaloosa en hij is Apaloosa bont gepunt met strepen erin en dat is gewoon iets unieks. Daar is maar eentje van in de hele wereld.'

De handelaar uit Purmerend heeft het dier niet meegenomen om op de markt te verkopen. De aandacht dat het dier genereert en de bekendheid van de Drentse paardenmarkt, moet juist handelaren prikkelen. 'Mensen zien de zony over de hele wereld en de Zuidlaardermarkt is toch een hele bekende markt. Mensen uit de hele wereld komen er op af en je ziet het, hij trekt veel bekijks.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer