POV adviseert in beroep tegen afwijzing bezwaarschrift POR

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) adviseert POR-ontheffinghouders in beroep te gaan tegen de afwijzing verlenging Regeling ontheffing productierechten (POR) die zij onlangs hebben ontvangen van het ministerie van Landbouw. Hiervoor is een modelberoepsschrift opgesteld.

POV+adviseert+in+beroep+tegen+afwijzing+bezwaarschrift+POR
© DIRK HOL

De POR-procedure kent een aantal stappen: 1. verzoek om ontheffing; 2. beslissing op verzoek: afwijzing; 3. bezwaar tegen afwijzing (met verzoek rechtstreeks beroep) > modelbrief juli 2018; 4. beslissing op bezwaar: ongegrond (geen rechtstreeks beroep) > onlangs op de mat geland; 5. beroep bij College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Afwijzingsbrief

De stappen 1 tot en met 4 hebben de meeste POR-ontheffinghouders nu doorlopen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft onlangs de afwijzingsbrieven als bedoeld bij stap 4 verstuurd. Tegen deze beslissing op bezwaar kan nu beroep worden ingediend bij het CBb.

Daarvoor moeten varkenshouders een griffierecht betalen, 170 euro voor natuurlijke personen en 338 euro voor rechtspersonen. Als de rechter het beroep gegrond verklaart, wordt het griffierecht terugbetaald.

Laatste stap

Het indienen van beroep bij het CBb is de laatst mogelijke stap. Nadat beroep is ingediend, wordt RVO.nl in de gelegenheid gesteld om een verweerschrift in te dienen. Uiteindelijk volgen een zitting en een uitspraak. Voor deze processtap stelt de POV weer een modelberoepschrift ter beschikking. Het advies is deze aan te vullen met uw gegevens en aangetekend in te sturen.

Meer informatie hierover op de site van de POV.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer