Aandacht+voor+de+boer+op+%27Thank+a+Farmer+Day%27
Nieuws
© Boer Bewust

Aandacht voor de boer op 'Thank a Farmer Day'

Met Thank a Farmer Day vraagt Stichting Boer Bewust vrijdag de consument om stil te staan bij de vanzelfsprekendheid dat er elke dag voldoende en veilig voedsel beschikbaar is.

Dit jaar is wederom gekozen voor een advertentie in een landelijk dagblad. Daarnaast worden de uitingen van 'Thank a Farmer Day' via de onlinekanalen van de Persgroep en de Telegraaf Media Groep getoond. Diverse partijen in de agribusiness die als partner van Boer Bewust sympathie tonen voor het initiatief, zetten vandaag hun social media in voor de campagne.

De publiciteitscampagne heeft dit jaar als thema: 'Ons voedsel, jouw vrijheid'. De vanzelfsprekendheid waarmee voedsel beschikbaar is, schept volgens Boer Bewust een groot gevoel van vrijheid. Consumenten hoeven immers niet na te denken hoe ze aan voedsel komen en of dat voedsel wel veilig is. Daardoor krijgen mensen de ruimte om zorgeloos en in vrijheid te kunnen leven.

Betrokkenheid

De kern van de 'Thank a Farmer Day' campagne wordt gevormd door een filmpje waarin een groep boeren vanuit betrokkenheid en trots vertellen hoe begaan zij zijn bij het produceren van voedsel. Vorig jaar communiceerde Boer Bewust de 'Thank a Farmer Day' via paginagrote advertenties in Telegraaf en Metro. Hiermee werden naar eigen zeggen 2,2 miljoen mensen bereikt.

De online video werd in totaal 800.000 keer bekeken terwijl 'Thank a Farmer Day' met de hashtag #TAFD de hele dag trending topic was. Boer Bewust haalde deze 'Bedank een Boer Dag' uit Amerika, waar het al een bekend fenomeen is.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer