Kathleen+Goense+nieuwe+directeur+ZLTO
Nieuws
© Eigen Foto

Kathleen Goense nieuwe directeur ZLTO

Rabobank directeur Kathleen Goense volgt per 1 december Elies Lemkes-Straver op als algemeen directeur van ZLTO, die in januari afscheid nam.

Met de aanstelling van Kathleen Goense verwacht het ZLTO-bestuur nog beter invulling te kunnen geven aan de koers van de organisatie. Goense heeft als opdracht de externe zichtbaarheid van ZLTO verder vorm te geven en tegelijkertijd intern de organisatie te sturen en te begeleiden in de realisatie van de organisatievisie Boeren hebben een oplossing.

ZLTO heeft een duidelijke koers uitgestippeld voor de komende jaren. Volgens woordvoerder Kim Roetert wil de organisatie nog meer van betekenis zijn op het erf van haar leden. 'ZLTO wil haar leden ondersteunen bij het leveren van hun bijdrage aan de drie grootste maatschappelijke thema’s van ons land: voedselzekerheid en voedselgezondheid, klimaat en een vitaal platteland.'

Rabobank

Goense, opgegroeid op een Zeeuws akkerbouwbedrijf, is momenteel directeur bij Rabobank. Ze heeft ervaring met de agrifoodsector in binnen- en buitenland en is zeer ervaren in het leiden van strategische veranderingsprocessen en het tot uitvoer brengen van strategieën en organisatieplannen. 'Het is mijn ambitie om mijn ervaring en competenties in te zetten voor een beter functionerende agrifoodketen voor alle spelers in de sector.'

Roetert: 'We hebben er alle vertrouwen in dat Kathleen Goense in staat is de ontwikkeling van ZLTO te stimuleren en de positie van de organisatie en van haar leden en de daarmee verbonden agrifoodsector te versterken.'

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer