Nieuwe rassen op demodagen Rijk Zwaan

Honderden verschillende soorten groente zijn deze weken te bewonderen op het demoveld van zaadfirma Rijk Zwaan in Fijnaart.

De nieuwste rassen binnen het vollegrondsassortiment worden daar getoond. Vooral in de sla gaan de ontwikkelingen snel. 'We merken dat in de handelskanalen meer vraag is naar snacks maar dan in de vorm van groenten', vertelt proefveldcoördinator Arno van Oers.

'Ook bij sla hebben we een soort gevonden waarbij we een kruising hebben gevonden tussen het knapperige van de ijsbergsla en de smaak van een romeinse sla. Die eigenschappen hebben we gecombineerd. Van die sla kun je heel makkelijk de blaadjes afpellen. Ze zijn ook allemaal even groot en dan kun je snacken.'

Van Oers hoopt dat de consument meer groente gaat eten. 'Naast alle andere ingrediënten denken we dat het heel goed is om meer groentes te eten. Vandaar dat we bezig zijn met nieuwe manieren van eten. Koolrabi kan heel goed dienen als snack. We maken de koolrabi schoon en snijden er kleine frietjes van. Een net gesneden koolrabi zo vers eten is heerlijk', weet Van Oers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer