Advies+teeltexperts+over+middelen+vollegrond
Nieuws
© Koos v.d. Spek

Advies teeltexperts over middelen vollegrond

Er komt een LTO-klankbordgroep gewasbescherming voor de vollegrondsgroenten. Deze klankbordgroep bestaat uit teeltadviseurs van verschillende gewassen.

Volgens Peter van ’t Westeinde, coördinator effectief middelenpakket voor vollegrondsgroenten bij LTO, is het van belang om van de diverse gewassen goed te weten wat de knelpunten zijn. ‘Ik kan als coördinator niet alles in de gaten houden. De verschillende gewassen hebben specifieke knelpunten. De teeltadviseurs zijn de oren en ogen in het veld en komen op meer plekken.’

In de boomkwekerijsector werken ze al met zo’n klankbordgroep. Van ’t Westeinde: ‘Daar hebben we goede ervaringen mee. Er zal drie keer per jaar overleg plaatsvinden.’

Knelpunten

Van ’t Westeinde werkt als coördinator effectief middelenpakket aan oplossingen voor knelpunten in het middelenpakket voor de sector. Hij werkt daarin samen met de coördinatoren van andere sectoren, met toelatingshouders en de NVWA.

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer