Ecoploeg snijdt door bollengronden van Lisse

Delphy Bloembollen gaf vorige week een demonstratie ecoploegen in bollengrond. De Ovlac Eco-ploeg was voor de eerste keer in de Duin- en Bollenstreek te zien.

Op de Delphy proeftuin in Lisse werd tot 10 centimeter diep geploegd om zoveel mogelijk organische stof boven in de grond te houden. Telers in de Bollenstreek zijn gewend diep te ploegen om geen last te hebben van groenbemesters bij het planten van bollen.

Bij ondiep ploegen wordt het bodemleven gestimuleerd, wat de grond weerbaarder maakt tegen ziektes, zegt Bob Bisschops van Delphy. Het plaatje van ondiep ploegen is nog niet rond, erkent hij. De vraag is hoe de groenbemester in de bovengrond te verkleinen. De demonstratie was naar aanleiding van het kennisproject ‘Bollentelers WaterWijs’ waarin bollenboeren werken aan behoud van de bodemvruchtbaarheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer