Tweede+generatie+CX%2Dploegen+van+%C3%96verum
Nieuws
© Eigen Foto

Tweede generatie CX-ploegen van Överum

De Zweedse fabrikant Överum komt met de tweede generatie CX-ploegen. De CX2-ploegen vervangen de eerste generatie die in 1995 werden geïntroduceerd.

Net als de oude CX-ploegen is de nieuwe serie verkrijgbaar met drie, vier of vijf scharen. Daarnaast is de nieuwe serie ook verkrijgbaar in 3+1 en 4+1 uitvoering. De ploegen zijn geschikt voor trekkers tot circa 160 pk. De ploegen kunnen zowel overbuik als overrug wentelen.

De constructie van de ploeg is volledig gereviseerd. De CX2-ploegen hebben een lichter en sterker frameontwerp van hoogwaardig staal. Volgens Överum maakt dat de ploegen tot 40 procent sterker dan een standaard frame. Het resultaat is een open frame met een goede doorgang voor gewasresten.

Ploeglichamen

De CX2-ploeg is geschikt voor het volledige assortiment risters van Överum. De werkbreedte van de ploeglichamen is in vijf stappen verstelbaar van 35 tot 55 centimeter. De aanpassing vindt plaats via een reeks gaten voor elke ploeg. Weinig bewegende delen zorgen voor een laag onderhoudsniveau.

De framehoogte is afhankelijk van het model 75 of 80 centimeter. De ploeg heeft standaard een breekbout als steenbeveiliging. Optioneel is een hydraulische steenbeveiliging leverbaar. De ontlastingsdruk is eenvoudig aan te passen aan de verschillende grondsoorten en de hoeveelheid stenen. De CX2-ploegen worden geproduceerd in de fabriek in Överum, gelegen in Smaland, Zweden, waar het bedrijf sinds 1850 ploegen produceert.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer