Delphy start onderzoek naar ondiepe grondbewerking

Adviesdienst Delphy start met onderzoek naar de voor- en nadelen van ondiepe grondbewerking. In de praktijk bestaat hier steeds meer belangstelling voor.

Delphy+start+onderzoek+naar+ondiepe+grondbewerking
© VidiPhoto

Goede zorg voor de bodem staat tegenwoordig bij iedere akkerbouwer op het netvlies. Maar hoe dat precies moet en waar de echte kansen liggen, is niet altijd even gemakkelijk uit te leggen. Die wisselen nogal eens van bedrijf tot bedrijf van grond tot grond.

Niet kerende grondbewerking of naar ploegloos boeren is vaak in de belangstelling maar voor velen een brug te ver. De laatste jaren is er meer en meer belangstelling gekomen voor een tussenweg, ondieper ploegen al dan niet in combinatie met bouwvoorlichter.

Organische stof

Het vastleggen van meer organische stof in de bodem door de juiste inzet van groenbemesters die juist veel massa onder grond produceren, zo de bodem lang bedekt houden heeft de belangstelling voor ondieper ploegen weer doen toenemen. Ondieper ploegen betekent immers minder afbraak van organische stof.

Om hier op een objectieve manier kennis over te ontwikkelen, is Delphy gestart met en onderzoek naar de juiste manier van ondiep of eco-ploegen en alles wat daarbij hoort. Naast velddemonstraties worden hiervoor uitgebreid waarnemingen gedaan en zullen de resultaten verder komend jaar worden verspreid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer