Ingrid Jansen en Eric Douma leggen hamers POV neer

Voorzitter Ingrid Jansen en vice-voorzitter Eric Douma hebben besloten tijdens de ALV in november afscheid te nemen. De vertrouwenscommissie gaat op zoek naar opvolgers, die in een ALV worden gekozen.

Ingrid+Jansen+en+Eric+Douma+leggen+hamers+POV+neer
© Ruud Ploeg

De POV is volgens hen een feit, de organisatie voor varkenshouders staat als een huis. Er is één belangenbehartigingsorganisatie voor de varkenshouderij gevormd, de POV heeft een solide basis.

Jansen: 'Na ruim vier jaar voorzitterschap draag ik het stokje over. Het doel dat ik voor ogen had, is bereikt: de varkenshouders zijn weer onder één dak en spreken weer met één geluid. En dat is hard nodig in het huidige maatschappelijke klimaat.'

Nek uitsteken

'Mits we de eenheid bewaren, kritisch naar onszelf durven zijn en goed naar de buitenwereld luisteren en daar zelf initiatieven op nemen, heeft de sector met deze professionele POV een degelijke basis om antwoorden te geven op de maatschappelijke discussies'', vervolgt ze.

Douma: 'Ingrid en ik hebben beiden onze nek uitgestoken om dit bereiken. We zijn waar we wilden komen. Ik ben er trots op dat wij dit in deze moeilijke tijd voor varkenshouders hebben bereikt. Wij hebben de POV klaargezet voor een nieuw begin, anderen kunnen op ons werk verder bouwen. We hebben ervoor gekozen ons vertrek nu aan te kondigen, zodat er tijd is om naar sterke kandidaten te zoeken die de POV-kar de toekomst in gaan trekken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer