Aardappel smaakt schapen goed

De schaapskudde van biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve krijgt dit jaar aardappelen in hun ruwvoermix.

Schapenboer Herman van Assen kreeg de partij vlak voor de grote droogteperiode aangeboden en hij realiseert zich dat hij geluk heeft gehad: 'De prijs voor deze partij was toen erg gunstig. Die zou nu door het gebrek aan ruwvoer veel hoger liggen. Daarnaast voeren wij nu veel minder krachtvoer bij omdat er aardappel op het menu staat.'

Rondom de schapenboerderij verbouwt Herman van Assen klaver: 'Op deze kleigrond gaat dat geweldig goed. Er is wel enige schade door de droogte maar dat is bijna niet te zien. Onze eerste snedes dit jaar waren enorm eiwitrijk en op het perceel staat de klaver nu alweer 40 centimeter hoog. Dus dat maaien we komende week.'

De Zwolse schapenboer is nuchter en realistisch als het gaat om zijn ruwvoer in de komende jaren: 'Je weet niet hoe groot het aanbod wordt. En wat de kwaliteit zal zijn. We zien het volgend jaar wel weer.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer