Zomerman+en+Postma+winnen+schapenkeuring
Nieuws
© Janet Leeuwma

Zomerman en Postma winnen schapenkeuring

Schapenhouders Zomerman en Postma gingen zaterdag tijdens de schapenfokdag in Harkstede met de meeste bekers naar huis.

Zomerman behaalde het kampioenschap bij de oude en eenjarige rammen, de oude ooien, de eenjarige ooien niet gezoogd en de ooilammeren en had twee ramlammeren bij de beste vijf. Postma was de sterkste bij de eenjarige gezoogde ooien, de afstammelingen groepen en had drie ramlammeren bij de beste vijf.

De jury omschreef de meeste rubrieken als zeer goed tot best. 'De laatste jaren is er vooral vooruitgang geboekt in ontwikkeling en het beenwerk. De rasuitstraling en de bespiering in de rug en het achterstel is blijven behouden.'

Vermeldenswaardig

Ook familie De Vries uit Grootegast deed van zich spreken. 'Vermeldenswaardig is ook, dat Lokerse drie goede inzendingen bij de rubriek rammen met een hoge fokwaarde voor vruchtbaarheid had', gaf de jury aan.

De schapenfokdag Westerwolde / Zuid-Groningen was dit jaar uitgesteld vanwege het hete weer. De organisatie moest daarom uitwijken van de manage Blijham naar manage Rigoletto in Harkstede. De catalogus telde ruim honderd schapen, waarbij een grotere inzender door persoonlijke omstandigheden verstek moest laten gaan.

Henk Hissink

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  40 %
Meer weer