'Wolvenkoppel' gespot bij Nederlandse grens

Vlak over de Nederlandse grens is in de buurt van Leopoldsburg in België een 'wolvenkoppel' gesignaleerd. Het gaat om de wolvin Naya die gezelschap heeft gekregen van een andere wolf. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of het hier om een mannetje gaat.

%27Wolvenkoppel%27+gespot+bij+Nederlandse+grens
© Europese Commissie

Nadat een aantal schapen was doodgebeten, werd in de omgeving een wolf zonder halsband gesignaleerd, meldt Vilt.be. Dat moet volgens onderzoekers een andere zijn dan Naya, die wel van een band is voorzien. Inmiddels zijn bij de in totaal negen dode schapen dna-monsters genomen.

• Lees ook: Schapen in België vermoedelijk gedood door wolf

Over enkele weken is dit dna-onderzoek rond en is het geslacht van dit tweede dier bekend. Inmiddels zijn ook beide wolven in elkaars gezelschap gezien. Uit het gedrag van dit tweetal is op te maken dat het hier om een koppel gaat.

Geen schapen

Eventuele gezinsvorming, begin volgend jaar, hoeft niet noodzakelijkerwijs te leiden tot een slachting onder schapen. Volgens een woordvoerder van een Belgische natuurorganisatie zou Naya de laatse acht maanden alle schapen links hebben laten liggen. 'Mogelijk weet ze genoeg wilde zwijnen en reeën te vinden', vertelt hij aan de VRT. In maart werd in Opoeteren, bij Sittard over de grens al een wolf dood gereden.

• Lees ook: Schapen in Limburg zijn gedood door wolf

Beweeg door de tijdlijn met uw muis of de pijlen op uw toetsenbord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer