ChristenUnie verbaasd over wolvendiscussie

De ChristenUnie in Gelderland is verbaasd over de door het CDA aangezwengelde discussie over de beschermde status van de wolf. 'Vooral omdat de CDA-gedeputeerde jaren heeft voorgesorteerd op de komst van de wolf'.

ChristenUnie+verbaasd+over+wolvendiscussie
© DIRK HOL

Dat vertelt fractievoorzitter Pieter Plug van de ChristenUnie. 'Bovendien is maar de vraag of de wolf daadwerkelijk zo'n groot probleem is. Van schapenhouders hoor ik dat schapen vooral vaak door honden worden doodgebeten of in het raster worden gedrukt en daaraan overlijden. Daar hoor je niemand over. Het is dus selectief. We zouden denk ik veel beter moeten toezien op het gedrag van hondeneigenaren.'

• Lees ook: CDA zwengelt discussie over wolf aan

Overigens vindt de ChristenUnie wel dat de provincie extra stappen moet zetten om boeren te ondersteunen en wildschade te vergoeden. 'Als het je brood is dan is het heel vervelend. Als provincie moeten we boeren ondersteunen bij het nemen van maatregelen om het vee te beschermen tegen onder meer de wolf. Als provincie plukken we de vruchten van de aanwezigheid van natuur en bijzondere diersoorten in de provincie. Dat trekt ook toeristen naar Gelderland. Dan moet je ook de lasten verzachten van mensen die daar mee te maken hebben.'

Proportioneel

Plug is ook niet tegen het afschieten van dieren. 'Maar het moet wel proportioneel zijn. Als je het vergelijkt met andere diersoorten, richt de wolf geen grote schade aan. Wij zien op dit moment geen reden om de beschermde status van de wolf aan te passen. In oktober 2017 liet de toenmalige CDA-gedeputeerde nog weten blij te zijn met de komst van de wolf. En nog geen jaar later wordt er gepleit om de wolf te weren en dood te schieten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer