Belgische+wolf+deed+ook+Nederland+aan
Nieuws
© Europese Commissie

Belgische wolf deed ook Nederland aan

De tweede wolf die in het Belgische Limburg is gesignaleerd, is een mannetje. Volgens wetenschappers deed deze wolf in de afgelopen maanden ook Friesland, Flevoland en Gelderland aan.

Deze wolf wordt veel gezien in gezelschap van wolvin Naya, die al langer rondstruint in de omgeving van Leopoldsburg, 40 kilometer onder Eindhoven. De mannetjeswolf beet eerder deze maand negen schapen dood. Uit het onderzoek van daar aangetroffen DNA bleek dat het om een mannetjeswolf gaat.

• Lees ook: 'Wolvenkoppel' gespot bij Nederlandse grens

Ook was er een DNA-match met materiaal dat gevonden is op een in juni doodgebeten schaap in de Duitse gemeente Norden, ten Noordoosten van de Eemshaven. In de tussentijd is de wolf naar België vertrokken. Daarbij heeft het dier waarschijnlijk Nederland doorkruist. Volgens wetenschappers zou de wolf via Friesland, Flevoland en Gelderland zijn getrokken, meldt vilt. be.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer