Roedel wolven vestigt zich niet ver van Drenthe

In de Duitse deelstaat Nedersaksen hebben zich twee nieuwe groepen wolven gevestigd. Een daarvan houdt zich op in de omgeving van Meppen, slechts enkele tientallen kilometers van de grens met Drenthe.

Roedel+wolven+vestigt+zich+niet+ver+van+Drenthe
© Archief

De andere roedel bevindt zich in een natuurbeschermingsgebied noordoostelijk van Hannover, zo meldt de Nord-Deutsche Rundfunk (NDR). De gegevens zijn afkomstig van een jagersorganisatie die met camera's en genetisch onderzoek de opmars van de wolf in de gaten houdt.

Het roedel dicht bij de Nederlandse grens, ter hoogte van Emmen, telt naast volwassen wolven tenminste zes welpen. Dat blijkt uit videomateriaal. In totaal is nu de aanwezigheid van zestien roedels in Nedersaksen aangetoond. Het gaat om meer dan 150 dieren.

Minister wil bovengrens

De milieuminister van Nedersaksen, Olaf Lies, sprak zich eerder dit jaar uit voor een bovengrens aan het aantal wolven in zijn deelstaat. Onduidelijk is wanneer het 'gewenste' aantal wolven is bereikt, maar schapenhouders zijn blij met deze uitspraak die afschieten niet uitsluit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer