Belastingdienst+biedt+boeren+uitstel+van+betaling
Nieuws
© Twan Wiermans

Belastingdienst biedt boeren uitstel van betaling

De Belastingdienst merkt de droogte van deze maanden voor boeren en tuinders aan als 'bijzondere omstandigheid'. Het gevolg daarvan is dat ze bij de Belastingdienst een beroep kunnen doen op uitstel van betaling.

LTO Nederland had bij de Belastingdienst aangedrongen op maatregelen voor boeren en tuinders die worstelen met de gevolgen van de langdurige droogte en die daardoor tijdelijk in liquiditeitsproblemen komen. Daarop is nu een positief antwoord gekomen.

Agrarische ondernemers kunnen bij de Belastingdienst uitstel aanvragen van het betalen van inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Daarbij is het mogelijk om, afhankelijk van de situatie, uitstel te krijgen voor een langere periode.

Verklaring bijvoegen

De belastingdienst stelt wel een aantal voorwaarden. Zo is het belangrijk dat een accountant, financier of adviseur een verklaring afgeeft. Die moet onderbouwen dat het gaat om werkelijk bestaande betalingsproblemen, dat de betalingsproblemen tijdelijk zijn en vóór een bepaald tijdstip zullen worden opgelost en dat de onderneming levensvatbaar is.

Boeren en tuinders die uitstel nodig hebben in verband met liquiditeitstekorten, kunnen een onderbouwd verzoek indienen bij hun belastingkantoor. LTO adviseert leden om contact op te nemen met hun fiscaal dienstverlener en via hen de aanvraag in te dienen.

Zekerheid stellen

De Belastingdienst kan bij het verlenen van uitstel nadere voorwaarden stellen. Zo kan de fiscus vragen om zekerheid te stellen voor de nog te betalen belastingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer