Maaien+met+capaciteit+tot+22%2C5+hectare+per+uur
Nieuws
© Eigen Foto

Maaien met capaciteit tot 22,5 hectare per uur

De maaicombinatie met de SIP Silvercut Disc 1500 T FC heeft een werkbreedte van bijna 15 meter en een capaciteit tot 22,5 hectare per uur.

De maaicombinatie bestaat uit vijf maaier: de SIP Silvercut Disc 340 F FC frontmaaier en de SIP Silvercut Disc 1500 T FC met vier maaiers achter. De maaiers zijn uitgerust met hydro-pneumatische vering voor een goede bodemvolging, ook bij hoge snelheden.

De maaicombinatie is aan de bestaande trekker te bevestigen. In vergelijking met een zelfrijdende maaier vermindert dit de investeringskosten, benadrukt SIP, de grootste producent van agrarische machines in Slovenië.

Interesse

Zonna in Beilen, Drenthe, importeert de machines van SIP en heeft dit seizoen de SIP Silvercut Disc 1500 T FC in Nederland gedemonstreerd. De maaicombinatie zit nog in de testfase. Volgens Zonna hebben vooral grote melkveehouders interesse in deze grote maaimachine. Daarnaast ook loonwerkers.

De maaicombinatie heeft een werkbreedte van 14,90 meter, weegt 9.100 kilo en vraagt een trekker van zo'n 350 pk. De maaihoogte is in te stellen tussen 4 en 7 centimeter. Het is mogelijk om de maaihoogte vanaf de trekker hydraulisch te verstellen.

Besturing

In transportstand is de machine relatief compact. De transportbreedte is 2,99 meter, de hoogte 3,99 meter en de hoogte 7,50 meter. Door de gedwongen besturing van het transportframe is de SIP-maaicombinatie zeer wendbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
Meer weer