Ctgb+wil+nieuw+middel+toelaten+in+koolzaadteelt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb wil nieuw middel toelaten in koolzaadteelt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besluit binnenkort over de toelating van Integral Pro in koolzaad.

De toelating van Integral Pro is aangevraagd door BASF als een schimmelbestrijdingsmiddel en insectenbestrijdingsmiddel in de teelt van koolzaad. Het middel heeft als werkzame stof Bacillus amyloliquefaciens, strain MBI 600.

De werkzame stof in het middel is niet eerder in Nederland in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten. Daarom legt het Ctgb het ontwerpbesluit gedurende twee weken ter inzage. Het is tot uiterlijk 22 augustus mogelijk een zienswijze in te dienen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer