Cgtb+grijpt+niet+in+na+gezondheidsonderzoek
Nieuws
© Han Reindsen

Cgtb grijpt niet in na gezondheidsonderzoek

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) ziet in het vrijdag verschenen RIVM-onderzoek naar gewasbescherming geen aanleiding om in te grijpen.

Het RIVM onderzocht in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) de gezondheidseffecten van gewasbescherming op omwonenden van landbouwpercelen. Het Ctgb heeft als toelatingsautoriteit mogelijkheid om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te blokkeren als er risico’s zijn.

• Lees ook: Geen relatie gewasbescherming en gezondheid omwonenden

In het RIVM-rapport ziet het Ctgb geen aanleiding tot een dergelijke spoedprocedure. Het onderzoek legt een bijvoorbeeld leen verband tussen maïsteelt en de sterfte aan luchtwegaandoeningen. ‘Maïsteelt vinden we vaak nabij intensieve veehouderij met fijnstof-uitstoot. Ook die variabele moet in vervolgonderzoek geanalyseerd worden’, aldus het Ctgb.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer