Ctgb+legt+ontwerpbesluit+Tellus+ter+inzage
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb legt ontwerpbesluit Tellus ter inzage

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besluit binnenkort over de toelating van het middel Tellus op basis van werkzame stoffen die niet eerder in Nederland zijn toegelaten.

Het middel is aangevraagd voor de bestrijding van schimmels in de teelt van diverse soorten groenten, fruit, snijbloemen en potplanten.

Tellus is een middel op basis van de werkzame stoffen Trichoderma gamsii ICC080 en Trichoderma asperellum ICC012. In Nederland zijn deze werkzame stoffen nog niet eerder in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten. Vandaar dat de zienswijzeprocedure van toepassing is.

Ter inzage

Voordat het Ctgb besluit tot toelating, ligt het ontwerpbesluit twee weken ter inzage. De inzagetermijn eindigt op 25 juni. De zienswijze is schriftelijk in te dienen bij het Ctgb, Postbus 8030, 6710 AA Ede.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer