Ctgb+legt+twee+ontwerpbesluiten+ter+inzage
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb legt twee ontwerpbesluiten ter inzage

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besluit binnenkort over de toelating van de middelen DPX-QGU42 en Closer.

Het gaat om middelen op basis van werkzame stoffen die niet eerder in Nederland zijn toegelaten. Voordat het college besluit tot de toelating, liggen de ontwerpbesluiten daarom tot 20 juli ter inzage.

DPX-QGU42 is een schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof oxathiapiproline. Dit middel wordt toegelaten in de teelt van aardappelen, sla, uien, sjalotten en knoflook.

Vruchtgroenten

Closer is een insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof sulfoxaflor. Dit middel wil het Ctgb toelaten in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, vruchtgroenten van Solanaceae en bloemisterijgewassen.

Het ontwerpbesluit ligt ter inzage op het kantoor van het Ctgb en is ook online in te zien. Belanghebbenden kunnen een zienswijze schriftelijk indienen bij het Ctgb, Postbus 8030, 6710 AA Ede.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer