VS-minister Perdue uit scherpe kritiek op Crispr-Cas uitspraak

De Amerikaanse minister van Landbouw, Sonny Perdue, heeft scherpe kritiek geuit op de manier waarop Europa omgaat met nieuwe veredelingstechnieken. De recente beslissing van het Europese Hof over Crispr-Cas noemt hij 'een stap terug'.

VS%2Dminister+Perdue+uit+scherpe+kritiek+op+Crispr%2DCas+uitspraak
© USDA

'De overheid zou innovatie op basis van wetenschap moeten aanmoedigen', aldus Perdue. Hij veroordeelt 'het opwerpen van onnodige barrières' en 'het onbewezen stigmatiseren van nieuwe technologieën'.

De Amerikaanse bewindsman verwijt Europa dat het nieuwe ontwikkelingen alleen maar durft te beoordelen binnen de 'terughoudende en achterhaalde' regels die gelden voor genetische manipulatie. De kritiek van de Verenigde Staten op de gmo-regels in Europa is niet nieuw, maar de aanvallen worden scherper nu ook andere veredelingstechnieken volgens die regels beoordeeld moeten worden.

Feiten en risico-analyses

De regels die het Amerikaanse ministerie toepast, zijn gebaseerd op wetenschappelijke feiten en op risico-analyses, aldus de verklaring. En daardoor wordt de broodnodige innovatie bevorderd zonder toe te geven op de veiligheid van de producten.

Perdue raadt de Brusselse autoriteiten aan om zich eens goed te informeren in wetenschappelijke en agrarische kringen en bij de handelspartners. Hij voegt er aan toe dat Washington in de tussentijd 'met dubbele energie' wereldwijd partners zal zoeken om het huidige beleid uit te dragen en door te zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer