Overtredingen+bij+mestverwerkers+Deurne
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Overtredingen bij mestverwerkers Deurne

Twee mestverwerkers in Deurne zijn donderdag bij een controle betrapt op overtredingen. Eén ervan verwerkte mest van derden, terwijl dit in het kader van de omgevingsvergunning niet was toegestaan.


Bij dit bedrijf is door de gemeente Deurne een omgevingsvergunning verleend voor het verwerken van mest van het eigen bedrijf. Bij de controle bleek echter dat er ook mest op de locatie aanwezig was die afkomstig is van derden. Dit valt niet onder de omgevingsvergunning.

De controle werd gehouden onder regie van het Peelland Interventie Team (PIT) uit Deurne, samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en waterschap Aa en Maas.

De controlerende instanties doen verder onderzoek en bekijken hoe hiernaar te handelen. Medewerkers van waterschap Aa en Maas hebben monsters genomen van water op het terrein van het bedrijf.

Gasflessen

Ook op het ander bedrijf werd onderzocht of de ondernemer zich houdt aan de vergunningvoorschriften en de mestwet en -regelgeving. Op deze locatie stonden gasflessen opgeslagen. De opslag hiervan was niet op orde. Ook hier volgt nader onderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer