Lely+versterkt+zich+op+markt+automatisch+melken
Nieuws
© Eigen Foto

Lely versterkt zich op markt automatisch melken

Lely verstevigde vorig jaar zijn rol ten aanzien van robotica en farmmanagement voor het melkveebedrijf. Lely realiseerde een stijging van het marktaandeel in automatisch melken.

Voor Lely was 2017 opnieuw een bijzonder jaar. Na de verkoop en overdracht in oktober van de ruwvoederwinningsactiviteiten aan het Amerikaanse Agco, is de aandacht van het bedrijf volledig komen te liggen op de toekomst in robotica en farmmanagement.

Onder andere de viering van 25 jaar robotmelken wereldwijd zorgde voor nieuw elan binnen de organisatie. Lely liet in 2017 dan ook een groei zien van de orderportefeuille. De uiteindelijke omzet in 2017 bedroeg 506 miljoen euro.

Sterke groei

Robotica en farmmanagement lieten daarbij een sterke groei zien van 12 procent, met een duidelijke versnelling in het tweede halfjaar ten opzichte van 2016. Een belangrijke bijdrage aan deze groei werd geleverd door Noord-Amerika en Japan, gevolgd door West-Europa.

De totale uitgaven voor R&D bedroegen vorig jaar 6 procent van de omzet. Product development-activiteiten stonden sterk in het teken van het voorbereiden van productintroducties in 2018 en de jaren erna. Daarnaast is hard gewerkt aan verdergaande digitalisering binnen het bedrijf en bij klanten.

Mooi jaar 2018

Voor Lely belooft 2018 een mooi jaar te worden. Het bedrijf viert dan zijn 70-jarig bestaan. Tijdens de 'Lely Future Farm Days', een groot evenement voor medewerkers en Lely Centers in april, laat Lely zien dat het bedrijf meer dan ooit klaar is voor de toekomst, met de lancering van nieuwe oplossingen voor het melkveebedrijf.

Lely houdt ook in 2018 vast aan zijn doel om 6 procent van de omzet te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Ondanks een voorspelde, lichte daling van de melkprijzen, verwacht Lely in 2018 een stijging van de verkopen. Mede ingegeven door een verder herstel van de investeringsbereidheid bij klanten en de introductie van belangrijke nieuwe producten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  35° / 23°
  20 %
Meer weer