Lely+installeert+vijfhonderdste+Vector
Nieuws
© Eigen Foto

Lely installeert vijfhonderdste Vector

Lely installeerde op 1 februari het vijfhonderdste Vector automatische voersysteem. Deze mijlpaal werd bereikt op het bedrijf van Rosi Chris Holsteins Inc in Quebec, Canada. Het voersysteem werd in 2012 geïntroduceerd.

De keuze voor een Lely Vector is volgens boerin Christine Houle een logische. 'Wij melken al sinds 2010 met het automatisch melksysteem van Lely. We begonnen met een A2 en hebben nu we een A4. We wilden er graag een Vector bij om meer controle te hebben over het voeren en er zeker van te zijn dat de koeien de hele dag vers voer hebben.'

Volgens Lely zien steeds meer veehouders de meerwaarde van automatisch voeren in. De verkoop van het Vector-systeem steeg in 2017 aanzienlijk. Voor dit jaar verwacht de producent dat deze stijgende lijn nog sterker doorzet. De vijfhonderd Vector-systemen draaien in meer dan twintig landen op zowel melkvee- als vleesveebedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer