Kavelruil Dronten stap dichterbij

Kavelruil in Dronten is een stap dichterbij nu Staatsbosbeheer en gemeente Dronten in Flevoland maximaal 6,5 miljoen euro krijgen voor realisatie van ongeveer 70 hectare natuur aan de oostkant van Dronten.

Kavelruil+Dronten+stap+dichterbij
© Arie Meijer

De partijen willen ook de agrarische structuur verbeteren en recreatiemogelijkheden creëren. LTO Noord-voorzitter Flevoland Arnold Michielsen is 'heel blij' met dit besluit.

'Wij hebben altijd kavelruil in dit gebied gestimuleerd. Wij zien het als voorbeeldgebied voor andere delen in Flevoland. We moeten nadenken hoe Flevoland en de sector er in 2020, 2025 en 2040 uitzien. Het lijkt er nu op dat dit in Dronten gaat lukken.'

• Lees ook: Impuls voor kavelruil in Flevoland

Bijzonder project

Volgens gedeputeerde Jan-Nico Appelman hebben veel verschillende partijen, inclusief boeren, constructief samengewerkt om tot één overkoepelend gebiedsplan te komen, waarin natuur wordt gecombineerd met recreatie en landbouw. 'Dat is wat het proces in dit project zo bijzonder maakt: iedereen draagt zijn eigen steentje bij aan de profilering van de oostkant van Dronten als recreatief verblijfsgebied én vestigingsplaats.'

Na de zomer ondertekenen Staatsbosbeheer, gemeente Dronten en provincie Flevoland het convenant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer