Kavelruil+Krimpenerwaard+rond
Nieuws
© Nationaal Groenfonds

Kavelruil Krimpenerwaard rond

In polder Den Hoek in de Krimpenerwaard is een grote en bijzondere kavelruil van agrarische grond en grond voor natuur rond gekomen.

In totaal zijn 200 hectare van eigenaar gewisseld, waarvan 90 hectare voor nieuwe natuur (Nationaal Natuur Netwerk) bestemd is. Bij de kavelruil zijn veertien grondeigenaren betrokken, waaronder negen agrarische bedrijven, een aantal particulieren, het Zuid-Hollands Landschap en de Provincie Zuid-Holland.

Alle partijen zijn erop vooruit gegaan, omdat de eigenaren hun percelen nu dichterbij elkaar hebben liggen. Voor de boeren betekent de ruil dat zij efficiënter kunnen werken. Hun percelen die eerst in het gebied van het Natuurnetwerk Nederland vielen zijn geruild met die van het Zuid-Hollands Landschap en de Provincie Zuid-Holland. Ook is er onderling tussen agrariërs geruild.

Bijeenkomst

Vrijdagmiddag 18 mei is er een afrondende bijeenkomst bij Zorg- en natuurboerderij De Hoeksesluis in Lekkerkerk met een toelichting door de kavelruilcoördinator, de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard en provincie Zuid-Holland. Met de ruil is nu de volgende stap te maken naar de inrichting en het beheer van het natuurgebied Veenweiden Krimpenerwaard.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer