Te+weinig+ruilgrond+kavelruil+Steenwijkerland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Te weinig ruilgrond kavelruil Steenwijkerland

De kavelruilcommissie van Coördinatiepunt Kavelruil Overijssel (CKO) Steenwijkerland Noordoost beëindigt de activiteiten. Er is te weinig ruilgrond beschikbaar om tot grondruilingen over te gaan.

Dat laat de commissie weten aan de grondeigenaren in de gemeente Steenwijkerland. De afgelopen jaren heeft de commissie gekeken naar de mogelijkheden om een vrijwillige planmatige kavelruil te organiseren. Doordat de provincie onlangs 2,7 hectare heeft aangekocht en er ook andere grondtransacties zijn geweest, zijn er slechts beperkte mogelijkheden om grond te ruilen.

Bovendien hebben een aantal grondeigenaren hun voorwaarden voor deelname gewijzigd, waardoor ruilopties wegvallen. De commissie verwacht dat er op korte termijn geen verandering komt in het tekort aan ruilgrond. De percelen die nu tot beschikking staan van de commissie zullen waarschijnlijk worden verkocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer