Geld+voor+kavelruil+met+natuur+in+Noord%2DBrabant
Nieuws
© Dirk Hol

Geld voor kavelruil met natuur in Noord-Brabant

Grondeigenaren in Noord-Brabant die vrijwillig grond willen ruilen, maken kans op een financiële bijdrage van het Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Het fonds heeft daarvoor in 2018 een bedrag van maximaal 280.000 euro beschikbaar, onder de voorwaarde dat met de kavelruil ook nieuwe natuur wordt gerealiseerd.

'Voor veel grondeigenaren is vrijwillige kavelruil een prima mogelijkheid om de eigen grondpositie te verbeteren', zegt directeur Mary Fiers van Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Ruilgrond

Fiers raadt alle ondernemers en particulieren die overwegen om gronden te ruilen, aan om de regeling erop na te slaan. 'Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je namelijk tot maximaal 800 euro per hectare ruilgrond krijgen.'

Groen Ontwikkelfonds Brabant stimuleert vrijwillige kavelruilingen in Noord-Brabant, als ze bijdragen aan het realiseren van een robuust en aaneengesloten Natuurnetwerk Brabant.

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de kavelruil minimaal 5 hectare omvatten. Bovendien moet 25 procent van de uit te ruilen grond een bijdrage leveren aan de realisatie van het Natuurnetwerk Brabant.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer