Starters met jongvee ook knelgeval

Startende melkveebedrijven, die op de referentiedatum 2 juli 2015 enkel jongvee hadden, worden nu ook gezien als knelgeval. Die groep kan gebruik maken van de knelgevallenregeling.

Starters+met+jongvee+ook+knelgeval
© Twan Wiermans

Landbouwminister Carola Schouten heeft hiervoor van de Europese Commissie groen licht gekregen. Belangrijke voorwaarde is dat het gaat om vrouwelijk jongvee voor de melkveehouderij en dat deze bedrijven vervolgens voor 1 januari 2018 zijn gestart met de melkproductie. Verder moeten deze bedrijven voldoen aan de overige criteria voor de knelgevallenvoorziening voor starters.

Deze bedrijven komen in aanmerking voor een verhoging van 50 procent van het verschil tussen het aantal kilogrammen fosfaatrechten en het aantal kilogrammen fosfaat dat redelijkerwijs had kunnen worden geproduceerd met de op 2 juli 2015 aanwezige stalcapaciteit voor melkvee, zo schreef Schouten op 16 mei in een Kamerbrief.

Melden voor 15 oktober

De wijziging moet voor 15 september worden ingevoerd. Ondernemers krijgen dan tot 15 oktober de gelegenheid om een aanvraag in te dienen, zodat ze voor eind 2018 uitsluitsel krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer