Schouten+onderzoekt+verhuur+fosfaatrechten+zonder+afroming
Nieuws
© Koen van Wijk

Schouten onderzoekt verhuur fosfaatrechten zonder afroming

Een melkveehouder moet 10 procent van zijn fosfaatrechten kunnen huren of verhuren zonder afroming. Die mogelijkheid gaat minister Carola Schouten (LNV) onderzoeken.

Schouten doet dit nadat een motie van CDA-Kamerlid Jaco Geurts en medeondertekend door VVD-Kamerlid Helma Lodders is aangenomen. Volgens Geurts is het voor melkveehouders lastig om exact in te schatten hoeveel fosfaatrechten ze nodig hebben.

Daarom is het wenselijk om dit eerste kalenderjaar een flexibele overdracht van een kleine hoeveelheid fosfaatrechten toe te kunnen passen. Het is goed om een deel van de fosfaatrechten te kunnen huren of verhuren, vindt het CDA-Kamerlid. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het hiermee eens. Schouten zei eerder hier geen voorstander van te zijn. 'Dit heeft effect op de hoeveelheid fosfaatrechten in de fosfaatbank.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer