Niet+te+lang+douchen%2C+vraagt+Van+Nieuwenhuizen
Nieuws
© DIRK HOL

Niet te lang douchen, vraagt Van Nieuwenhuizen

Minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) ondersteunt de oproep van drinkwaterbedrijven en waterschappen om zuinig om te gaan met drinkwater. 'Ga toch niet je auto wassen in de piekuren op die warme momenten. Douche niet te lang; houd er, kortom, volop rekening mee.'

De bewindsvrouw zei dat in de Tweede Kamer tijdens een debatje over de huidige droogte. 'We moeten zeker zuinig met water omgaan, dus de oproep die daartoe is gedaan, zou ik van harte willen onderstrepen.'

'De klimaatverandering komt aan alle kanten in rap tempo op ons af', erkent ze. Extra geld voor maatregelen die de gevolgen van droogte bestrijden, heeft de minister niet. Wel wil ze kijken of daarvoor de komende jaren geld uit het Deltafonds gehaald kan worden. Om dat fonds open te kunnen breken, is echter wel een wetswijziging nodig.

Schrapen in hoeken en gaten

Op de korte termijn wil Van Nieuwenhuizen proberen 10 miljoen euro vrij te maken uit de begrotingen voor 2018 en 2019. 'Maar dan moet ik echt in alle gaten en hoeken van het ministerie schrapen om dat bij elkaar te krijgen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer