Zeven+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toegelaten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Zeven nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week besloten tot de toelating van zeven nieuwe gewasbeschermingsmiddelen: V10, Sisam, Difend Extra, Moddus Evo, Viva, Tellus en Mainspring.

Het middel V10 is door het Ctgb toegelaten als virusbestrijdingsmiddel in tomaat. Sisam is een nieuw schimmelbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten in de teelt van koolzaad en andere oliehoudende zaden.

Difend Extra is een zaadontsmettingsmiddel dat mag worden toegepast in wintertarwe, winterrogge, wintergerst en triticale. Moddus Evo is een nieuwe groeiregulator, Het Ctgb heeft het middel toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge, haver en graszaadteelt.

Potplanten

Viva betreft een nieuwe groeiregulator voor potplanten, snijbloemen en Phalaenopsis. Tellus is een nieuw schimmelbestrijdingsmiddel die mag worden toegepast in de teelt van diverse soorten groenten, fruit, snijbloemen en potplanten.

Mainspring is een nieuw insectenbestrijdingsmiddel die is toegelaten in de bedekte, niet-grond gebonden teelt van potplanten, snijbloemen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt en in de veredelingsteelt en zaadteeltproductie.

Uitbreidingen

De toelating voor van de schimmelbestrijder Paraat is door het Ctgb uitgebreid met toepassing in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen. De schimmelbestrijder Securo is nu ook in te zetten in de bedekte grondgebonden teelt van lelies en in de onbedekte teelt van de grofbollige narcis.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer