Dochters+van+R+David+lopen+het+langst
Nieuws
© Mariska Bloemberg-van der Hulst

Dochters van R David lopen het langst

Van de stier R David blijven de dochters het langst lopen. Dat blijkt uit de aanhoudingscijfers van de Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO).

Deze lijst bevat overigens enkel stieren van organisaties die bij NVO zijn aangesloten. Omdat het bij deze aanhoudingscijfers draait om hoe lang dieren daadwerkelijk op het bedrijf lopen, wordt deze lijst gedomineerd door wat oudere stieren. Zo is R David, met 111 koploper, al in 2002 geboren. De stier is overigens een kruisling van een Deense Roodbont en een Holstein Frysian, zodat wellicht een heterosiseffect ook meespeelt.

De hoogste stier die in 2010 of later is geboren, is Supersire van WWS. Deze stier komt niet hoger dan 104. In zijn algemeenheid zijn de aanhoudingscijfers met gemiddeld drie punten gezakt. Dat komt doordat bij deze berekening voor het eerst ook de vaarzen die tussen de eerste keer afkalven en de eerste melkcontrole zijn uitgevallen, nu ook worden meegenomen in de berekening.

Weer

 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  50 %
Meer weer