Doek+valt+voor+Genes+Diffusion
Nieuws
© eigen foto

Doek valt voor Genes Diffusion

Genes Diffusion in Ommen is failliet verklaard. Het bedrijf is bekend vanwege de export, import en groothandel in sperma, embryo's en veterinaire producten.

Het bedrijf startte in 1985, waarbij vooral sperma van stieren en producten van Genes Diffusion Frankrijk werden vermarkt. Een bekende stier is onder meer Orcival. Later werd eveneens het sperma van CRI geïmporteerd.

Genes Diffusion kwam de laatste jaren in het nieuws vanwege de populaire stier Danillo. Met de Friese eigenaar Rein Couperus van de stier en KI De Toekomst ontstond onenigheid over het al of niet rechtmatig ontbinden van een spermaleveringscontract. Op de NRM van 2012 werd een dochtergroep van deze stier getoond, zie foto.

De meervoudige kamer van rechtbank Overijssel oordeelde eind vorig jaar dat Genes Diffusion het contract onrechtmatig had ontbonden. Het bedrijf werd veroordeeld tot het betalen van 521.730 euro voor niet betaalde rekeningen en schadevergoeding, omdat de spermaproductie werd gestaakt.

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer