Toch+droes+op+stal+Mansour+Arnhem
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Toch droes op stal Mansour Arnhem

Recent is er veel (landelijke) media aandacht geweest voor problemen op stal Mansour in Arnhem, waar meerdere paarden mogelijk getroffen zouden zijn door een onbekende ziekte, meldt de Sectorraad Paarden (SRP).

De symptomen die de paarden vertoonden leken op droes, maar dit werd in eerste instantie door laboratorium onderzoek niet bevestigd. Afgelopen weekend zijn er in overleg met de dierenarts van het bedrijf meerdere monsters aangeleverd bij de Gezondheidsdienst voor Dieren die vandaag met spoed onderzocht zijn op droes en ter uitsluiting ook op rhinopneumonie.

Op deze monsters kon overtuigend worden vastgesteld dat het hier wel degelijk gaat om ‘gewone’ droes

Voorlopig gesloten voor paarden

De test op rhinopneumonie was negatief, de ziekte werd niet aangetoond.. De betrokken dierenarts heeft het bedrijf al in een eerder stadium voorlopig gesloten voor andere paarden om verdere verspreiding te voorkomen. Er worden nu door de dierenarts in samenwerking met het bedrijf gerichte maatregelen getroffen om binnen het bedrijf en bij de betrokken dieren zo snel mogelijk van de infectie af te zijn.

Stal Mansour liet eerder al via facebook weten dat zieke paarden, met koorts en snotterend geen lessen lopen. Ook zijn de meeste paarden binnen enkele dagen tot enkele weken weer beter.r.

Vandaag vrijdag 25 mei is duidelijk geworden dat we WEL een aantal paarden met droes hebben.... Droes is een besmettelijke paardenziekte vergelijkbaar met een kinderziekte is.

Schone kleren

Ook adviseert stal Mansour bezoekers om na het vertrek bij de manege schone kleding aan te trekken, voordat andere paarden of bedrijven worden bezocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer