Vereniging+Paarden+Export+en+Transport+Nederland+opgericht
Nieuws
© pixabay

Vereniging Paarden Export en Transport Nederland opgericht

Vereniging Paarden Export en Transport Nederland is vorige week opgericht. Deze vereniging heeft als doel het behartigen van de belangen en het bevorderen van de im- en export van paarden (-sperma en/of -embryo's) binnen Europa en daar buiten.

VPETN houdt zich vooral bezig met het verkrijgen en verbeteren van exportcertificaten. Ook zal zij het aanspreekpunt zijn voor export en transport richting de verschillende belanghebbende organisaties. De VPETN heeft ook als doel het aanspreekpunt te zijn richting het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening en de NVWA.

• Lees ook: Paardenexporteurs komen met werkgroepen

De vereniging heeft als doel het bevorderen van het imago van Nederland als paarden exportland. Bedrijven welke bij de VPETN aansluiten willen zich onderscheiden vanwege de gestelde kwaliteitseisen. Er is een huishoudelijk reglement samengesteld waarmee er een zelfreinigend vermogen is gecreëerd in de vereniging.

Onafhankelijke voorzitter

In de vereniging zijn expediteurs, transporteurs, exporteurs, handelsstallen, luchtvracht- en douaneagenten vertegenwoordigd. In het bestuur zitten Marcel Jordan en Ale Schaap vanuit de transportwereld. Vanuit de expediteurs zijn dit Roy Oirbans en Pascale Drijfhout, terwijl Chantal Gelissen en Arno Koekkoek hier de exporteurs vertegenwoordigen. Dit bestuur stelt binnenkort ook een onafhankelijk voorzitter aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer