Neurologische+vorm+%27rhino%27+bij+Wolvega
Nieuws
© NO PS

Neurologische vorm 'rhino' bij Wolvega

Op een locatie in de omgeving Wolvega is de neurologische vorm van Rhinopneumonie (rhino) vastgesteld. Dat meldt de Sectorraad Paarden.

Het bedrijf heeft het betreffende paard geëuthanaseerd en besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten. Verder worden er geen paarden van buiten toegelaten. De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1.

Dat is de variant van Rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is er sprake van een paard met neurologische verschijnselen waarbij het virus is aangetoond. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar waren.

Tweemaal daags temperaturen

Paardenhouders kunnen deze dieren zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct de dierenarts te raadplegen.

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer