FrieslandCampina+investeert+in+Holland+Dairy+Ethiopi%C3%AB
Nieuws
© FrieslandCampina

FrieslandCampina investeert in Holland Dairy Ethiopië

Veris Investments en FrieslandCampina bundelen hun krachten door te investeren in Holland Dairy PLC in Ethiopië.

Holland Dairy PLC produceert yoghurt, gepasteuriseerde melk en andere zuivelproducten in zijn melkverwerkingsbedrijf in Debre Zeit, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa.

Het bedrijf heeft een sterkte marktpositie in de Ethiopische zuivelmarkt, met name op het gebied van yoghurtproducten. Veris en FrieslandCampina willen deze marktpositie nog verder versterken door te investeren in de leveringsketen, de productie en marktontwikkeling.

FrieslandCampina exporteert al UHT (gesteriliseerde melk) onder het merk Dutch Lady en melkpoeder onder het merk Coast naar Ethiopië. Met deze minderheidsinvestering kan FrieslandCampina de huidige exportpositie versterken

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer