Jongeren+bezorgd+over+nieuwe+koers+FrieslandCampina
Nieuws
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Jongeren bezorgd over nieuwe koers FrieslandCampina

Bestuur en directie van zuivelcoöperatie FrieslandCampina gaan binnenkort met jonge boeren uit het noorden van het land in gesprek over de plannen van de coöperatie om het melkvolume te reguleren.

Dat gebeurt op verzoek van een aantal noordelijke districten. Tijdens de ledenbijeenkomsten en gesprekken met jonge leden is namelijk gebleken dat jonge melkveehouders veel vragen hebben over de gevolgen van de nieuwe koers van hun zuivelonderneming. Ze vragen zich af wat dit voor gevolgen heeft voor een eventuele bedrijfsovername.

Daarom komt er een extra bijeenkomst waarin de jongeren de discussie aangaan met Hein Schumacher (CEO FrieslandCampina), Frans Keurentjes (voorzitter bestuur) en Hans Hettinga (bestuur) over de voorgestelde plannen van de onderneming en wat de consequenties zijn op hun bedrijven. Het gesprek vindt plaats op 15 mei in Easterein. De avond is alleen voor jonge (potentiële) leden van de Friese districten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer