PAS-ruimte Flevoland heroverwogen

Provincie Flevoland is in gesprek met LTO Noord over hoeveel ruimte in het PAS-stikstofbeleid de komende jaren gebruikt kan worden voor bedrijfsontwikkeling in de veehouderij.

PAS%2Druimte+Flevoland+heroverwogen
© Han Reindsen

Nu de Flevolandse gemeenten hun bestemmingsplannen aan het Programma Aanpak Stikstof (PAS) hebben aangepast, verwachten de provincie en LTO Noord dat veehouderijen de nog beschikbare ontwikkelruimte willen gebruiken. Ook het fosfaatbeleid heeft ervoor gezorgd dat melkveehouders een pas op de plaats maakten, stelt beleidsadviseur Ard Mooij van LTO Noord vast.

Hij schat in dat van de 350.000 kilo stikstof aan PAS-ruimte die Flevoland in 2015 toegekend heeft gekregen, er nog zo'n 150.000 kilo beschikbaar is. Vooral pluimveehouders en varkenshouders zouden nog behoefte hebben aan ontwikkelruimte, aldus Mooij. 'Als er ruimte voor is gereserveerd, moeten ondernemers er ook gebruik van kunnen maken.'

Sleutelen

Voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland zegt dat over de ontwikkelruimte voor de periode tot 2021 voor Flevoland nog niets definitief is vastgesteld. 'Er wordt nog aan gesleuteld. Als we minder ruimte krijgen dan eerder geraamd, is het wel zaak dat dit goed wordt onderbouwd. We geven die ruimte niet zomaar op.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer