Loonwerker+legt+wolf+vast+op+film
Nieuws
© Europese Commissie

Loonwerker legt wolf vast op film

Sanne Graafstra van De Maden in Appelscha zag zaterdagmorgen toen zij de hond uitliet aan De Maden een wolf. Ze belde meteen haar vader Anne die de wolf met beeld vastlegde.

'Ik ben ervan overtuigd dat het geen hond was', zegt Graafstra die de wolf filmde met zijn telefoon. Hij achtervolgde het dier, maar verloor de wolf bij Appelscha uit het oog. Graafstra heeft een akkerbouwbedrijf annex loonbedrijf en spotte de wolf later op de dag terwijl die drie reeën in het vizier had. 'Die zochten hun heil in de richting van de trekker', zegt Graafstra.

Meerdere waarnemingen

Eerder deze week werd op het Fochteloërveen een wolf waargenomen en afgelopen donderdag in de omgeving van Smilde, terwijl in Boijl vannacht drie schapen zijn aangevreten. 'Een conclusie is dan gauw getrokken', merkt Graafstra op.

Veehouders uit de omgeving maken zich zorgen over de komst van de wolf naar Drenthe en Friesland. 'Wij hebben gelukkig geen schapen en ook geen vee buiten, maar het zet je wel aan het denken', zegt Jeroen van de Hoef. Familie Van de Hoef heeft een melkveebedrijf aan De Maden. Jeroen stuurde het filmpje van Graafstra naar de redactie van Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer