PvdD+vraagt+open+grens+voor+wasbeer
Nieuws
© Freelancer

PvdD vraagt open grens voor wasbeer

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, is de wasbeer van harte welkom in Nederland. De partij verzet zich tegen het voornemen om de dieren in Gederland te bejagen.

De wasbeer geldt in Nederland als een invasieve exoot die uitgeroeid hoort te worden. In Duitsland komen honderdduizenden van deze dieren voor. Ze staan erom bekend dat ze ziekten op mensen overbrengen, maar ook dat ze schade aanrichten aan bijvoorbeeld fruitbomen.

In Gelderland lopen er nu tien tot twintig rond. Dat aantal moet naar nul. De Faunabeheereenheid Gelderland werkt daarom met de provincie aan een plan om de dieren te vangen of eventueel af te schieten.

Vrij verkeer

De Partij voor de Dieren is het daar niet mee eens. In schriftelijke vragen aan LNV-minister Carola Schouten neemt Kamerlid Femke Merel Arissen het voor de wasberen op. 'Waarom zou vrij verkeer zich binnen de Europese Unie moeten beperken tot personen en goederen en niet gelden voor dieren', wil ze weten van Schouten.

Arissen wijst er op dat de wolf wel ons land binnen mag komen en vraagt op welke wetenschappelijke inzichten het standpunt is gebaseerd dat de wasbeer schadelijk is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer