Kabinet moet versexport naar VK beschermen

Het kabinet moet zich maximaal inzetten voor een soepele export van versproducten na de brexit naar het Verenigd Koninkrijk. Een motie daartoe werd dinsdag aangenomen door de Tweede Kamer.

Kabinet+moet+versexport+naar+VK+beschermen
© Dirk Hol

De motie was vorige week ingediend door Mustafa Amhaouch (CDA) en Hayke Veldman (VVD) tijdens een Kamerdebat over de gevolgen van de brexit voor de Nederlandse economie. De Kamerleden maken zich zorgen over de lange wachttijden voor vrachtwagens met kwetsbare ladingen bloemen, fruit, vlees en groenten die kunnen ontstaan na het vertrek van het VK uit de EU.

Op de PvdD na stemden dinsdag alle partijen in de Tweede Kamer in met de motie. Het kabinet moet zich in Europa nu sterk gaan maken voor goede douane-afspraken met de Britten. Zodat versproducten straks met zo min mogelijk vertraging geëxporteerd kunnen worden naar het VK.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer