Kabinet+moet+versexport+naar+VK+beschermen
Nieuws
© Dirk Hol

Kabinet moet versexport naar VK beschermen

Het kabinet moet zich maximaal inzetten voor een soepele export van versproducten na de brexit naar het Verenigd Koninkrijk. Een motie daartoe werd dinsdag aangenomen door de Tweede Kamer.

De motie was vorige week ingediend door Mustafa Amhaouch (CDA) en Hayke Veldman (VVD) tijdens een Kamerdebat over de gevolgen van de brexit voor de Nederlandse economie. De Kamerleden maken zich zorgen over de lange wachttijden voor vrachtwagens met kwetsbare ladingen bloemen, fruit, vlees en groenten die kunnen ontstaan na het vertrek van het VK uit de EU.

Op de PvdD na stemden dinsdag alle partijen in de Tweede Kamer in met de motie. Het kabinet moet zich in Europa nu sterk gaan maken voor goede douane-afspraken met de Britten. Zodat versproducten straks met zo min mogelijk vertraging geëxporteerd kunnen worden naar het VK.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer