Smakelijke+bierkaas+uit+de+abdij
Nieuws
© BBZ

Smakelijke bierkaas uit de abdij

De broeders van Abdij OLV van Koningshoeven in Berkel-Enschot wisten met hun bierkaas de maximale puntenscore te behalen op de Cum Laude Awards van afgelopen maart.


De abdij heeft sinds eind 2014 een eigen kaasmakerij, schrijft het vakblad De Zelfkazer . Hier werken 8 van de 24 trappisten van de abdij. Zij maken op basis van biologische geiten- en koemelk kazen met met kruiden en de eigen La Trappe-trappistenbieren.

'100 punten voor onze La Trappe Isid'or-kaas hadden we echt niet verwacht, zeker niet als enige van de 277 geteste kazen', vertelt broeder Jakobus van Abdij OLV van Koningshoeven.

Geitenkaas

De La Trappe Isid'or is een Goudse kaas, gemaakt van biologische koemelk en ons eigen Isid'or-bier, dat licht naar karamel smaakt. De kaas heeft 15 maanden in stilte kunnen rijpen in de kelders van de abdij in Berkel-Enschot.

'Onze kaas La Trappe Isid'or is vol en aromatisch van smaak', aldus Broeder Jakobus van Abdij OLV van Koningshoeven.

De trappisten maken ook geitenkaas met het Isid'or-bier en kazen van koemelk met Quadrupel- en Dubbel-bier. 'De Isid'or-kaas hadden we nog niet echt gepromoot. We waren zelf tevreden over de kwaliteit, vandaar dat we deze als specialiteit hadden ingezonden voor de Cum Laude Awards.'

Lekker

De smaakdeskundigen van de Cum Laude Awards gaven de kaas de omschrijving: 'Mmmmmm, superlekker!' mee. Broeder Jakobus: 'Wij hoorden op de avond van de prijsuitreiking ook dat onze kaas vol en aromatisch van smaak is en dat de smaak prettig lang blijft hangen. In deze kaas combineert het zachte Isid'orbier goed met de smaak van oude kaas: zacht, romig door het gebruik van volle melk en met een mooi kristalletje.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer